יום שני, 27 בפברואר 2023

דן כנר - השדרן והקריין המיתולוגי עם ספרו החדש "דבריהם האחרונים" 27.02.2023

 בס"ד

דן כנר - השדרן והקריין המיתולוגי עם ספרו החדש "דבריהם האחרונים"

 
במסגרת תוכניתנו "עניין גורלי" אנו אירחנו, ביום שני, , ו' באדר ה'תשפ"ג 27 בפברואר 2023, כבכל יום שני, ברדיו קסם, 106 FM בין השעות 11:00 ל 14:00 את דן כנר - השדרן והקריין המיתולוגי ברדיו הישראלי  מוציא לאור ספר חדש – "דבריהם האחרונים" המוקדש למלים האחרונות שאמרו אנשים לפני מותם. עוד מילה אחת — וְ... .die

 

בואו להאזין לדן כנר, המספר על ספרו החדש, "דבריהם האחרונים", המוקדש למשפטים שאמרו אנשים לפני מותם. על הקשר בין חלק מהאישים ועל השירים המתאימים לאישיותם.

 

מאז היותי נער, זכור לי קולו הנעים והרהוט של דן כנר, דני. בשנת 1999 אני לומד בקורס הרדיו הראשון שלי ברדיו FM91 רדיו לב המדינה, אני זוכה להשתתף בסדנא אותה מעביר דני, אחד המורים ממנו אני זוכה ללמוד קריינות, עיתונאות והגשה רדיופונית. שמחתי על המחמאות אותן אני מקבל עת אני בוחר לקטעי קריינות מספר פסוקים מפרק ב-תנ"ך ולא קורא קטע חדשותי, כחברי לקורס. כן, אני בוחר להיות שונה ואחר, המחובר ל-תנ"ך, יצירת המופת האלמותית של עמי העתיק.

 

בשנת 1970 הוציא ד”ר ישראל צבי כנר, מורה ומחנך, ד"ר לפילוסופיה ומוסמך לרבנות, את ספרו "דבריהם האחרונים" שליקט את דבריהם האחרונים של אישים, מילותיהם בשעת מותם, שתוארו כמעין סיכום של מפעל חייהם או צוואה לדורות הבאים. ד"ר כנר "הדביק" בשיגעון גם את בנו, קריין ושדרן הרדיו המיתולוגי דן כנר, שבמשך שנים רבות אסף "משפטים אחרונים" של אנשים, מפורסמים ולא מפורסמים, אותם העלה לאתר שלו ושל יהודה סימן טוב "טקסים" בקטגוריה "דבריהם האחרונים".

 

מספר דן: "אני מלקט חומרים שנים רבות מאוד, פשוט כי ירשתי את זה מאבא שלי ואני עושה את זה, אגב, להנאתי". הרעיון להוציא לאור את המשפטים שליקט על גבי ספר עבר במוחו של כנר לא מעט שנים, עד שראיון ספונטני ליגאל גואטה ברדיו הפך את החזון למציאות. אחרי השידור צלצל אליי אדם בשם משה גרומב, שיש לו הוצאת ספרים בשם ‘נדב’, והחליט שהוא מוציא לי את הספר הזה בחינם. הוא השקיע עבודה רבה, ויצא ספר של 399 עמודים שאני מאוד שמח עליו וגאה בו".

כשהוא מדבר על ספרו, קולו של דני לא מסתיר את ההתרגשות מסגירת המעגל האישית הזו עבורו בהקשר של אביו: "הוא השפיע עליי מאוד. בעולם יש ספרים כאלה, אבל הם מביאים את הדברים האחרונים ורק עוד משפט או שניים על האיש עצמו, לא יותר. אני החלטתי להתמקד באריכות גם בסיפור על האיש, בממוצע עמוד־עמוד וחצי על כל אחד, והרחבתי את העניין לגבי מי עמד לידו כשהוא אמר את המילים ובאיזו סיטואציה הוא אמר אותן. מילים שאנשים אמרו לפני פטירתם שופכים אור על אישיותו של האדם ועל ערכיו".

 

* למה כדאי לשים את כל הדברים שיש לנו בצד ולבוא להקשיב לדן?*

מספר דן: "במשך שנים רבות ליקטתי להנאתי ולהשכלתי מילים אחרונות ופרטים (בעיקר פיקנטיים)על אומרן. לא חשבתי לאגוד אותן לאגודה אחת בספר, על כן לא ציינתי לפניי את המקורות, והיום נמנע ממני לשחזרם. התייחסו נא אל הספר הזה לא כאל מחקר מדעי, אלא כאל ספר פופולרי, שבו ה"טיפה משלי" מתבטאת רק בעצם הליקוט של החומר — מספרים, מעיתונים, משידורים, מסרטים, מהמרשתת (תוך הצלבת מקורות ובדיקתם ככל שיכולתי) ומשיחות עם חבריי. משום כך היססתי רבות לפני ששוכנעתי שהמתעניינים ימצאו כאן מידע כלבבם ועל כן אפשר להוציא את הלקט לאור".

 

מתוך עיון בעותק הדיגיטלי שדני שלח לי על-מנת שאוכל להכין את התוכנית, אני שמח להעיד כי זהו ספר שבהחלט אפשר ללמוד ממנו בהחלט היסטוריה וערכים. יש בו מנהיגים, מדינאים, מצביאים, רופאים, פיראטים, אנשים מהמערב הפרוע, פורעי חוק, פושעים, ציירים, מוזיקאים, אסטרונאוטים ועוד המון אנשים מכל הדתות.

את כותרת המשנה המחויכת שהציע לו ידידו-עמיתו מלאכי חזקיה כדי להקל את כבֹּד כותרתו של הספר: עוד מילה אחת — וְ... .die

 

*מה מספרת מפת השם הקבלית על דן?*

לפני בריאת כל העולמות יצר הבורא את האותיות וטמן בכל אות כוח רוחני אנרגטי המייחד אותה. כפי שאנו רואים בפסוק הראשון בספר בראשית "בְּרֵאשִׁית בָּרָא אֱלֹהִים  אֵת הַשָּׁמַיִם וְאֵת הָאָרֶץ". את, משמעו האותיות

מ-א' ועד ת'. ניתוח אותיות שמו של האדם המבוסס על פרד"ס סוד האותיות, יספר לנו על התכונות הדומיננטיות המאפיינות את בעל השם, אופיו, תכונותיו, רצונותיו, ופועלו לפי שיטת מל"ך, היינו לפי ארבעה רבדים.

הקבלה ממליצה על בחירת שם בעל ארבע אותיות.

האות ה-1, ה-'מ' אות הנשמה, מתארת את רמת האינטליגנציה והחשיבה של האדם, את רמת הרוחניות שלו ואת רמת המודעות העצמית שלו.

האות ה-2 ה-'ל' מספרת על היכולת של האדם להביע או לא להביע את רגשותיו לזולת וכיצד אנו מבטאים את האהבה שלנו.

האות ה-3 מיוצגת על ידי ה'כ', הכבד. הנמצא מתחת ללב, תספר לנו על צורת הבעת שחרור כעסים.

האות ה-4 המספרת על העשייה והחברותא, מתארת את יכולת הביצוע והמעשיות של האדם ומיהם סוג החברים אליהם יחבור האדם?

מה קורה כאשר יש לנו שם הקצר מ-4 אותיות? מכפילים את האות האחרונה עד שנקבל שם בעל 4 אותיות.

דן בן מרים וישראל צבי, נולד ביום שלישי כ"ט בכסלו ה'תש"ו

ה-ד1 – מספרת על אדם בעל מחשבה ותפיסה מהירה. מחשבה אמיצה ובעלת תעוזה. חשיבתו מעשית ותכליתית. הולך בראש.

ה-נ2 – מספרת על אדם הקשור לבת הזוג שלו. קשור לילדיו ואוהב אותם מאוד. מעניק ביטחון, כוח ועוצמה אישית לילדיו. יודע כל מה שקורה לבת הזוג שלו. רגיש ופגיע ביותר. אוהב ומבטא את אהבתו במילים רגשיות. זקוק להרבה חום ואהבה.

ה-נ3 – מספרת כי לעיתים עוצמותיו מופנות לכיוונים לא נכונים. בעל יכולת לצאת מבעיות קשות מאוד כמו בעיות בריאות - ובצורה מעוררת השתאות

והתפעמות.

 

ה-נ4 – עשייתו, יסודית ומעמיקה. בכל הרצינות. בנחישות. ביעילות.

קולט דברים שאחרים לא קלטו ולכן הדבר מתבצע טוב יותר. עשייה

מתוך רצון לעזור, מתוך טוב לב ונתינה.

 

היסוד הדומיננטי בשם – יסוד האש

יסוד האש במפת השם מורה על הצורך בפעילות, עשייה, יוזמה, התקדמות, התפתחות, חופש וייחודיות . אנשים שיסוד האש במפת השם שלהם מודגש, הם אנשים נמרצים ונלהבים מאוד, בעלי השראה, יזמה ושמחת חיים . בולטים ומרשימים.

 

זקוקים למרחב, לתחושת חופש ולהרבה פעילות. בעלי ביטחון עצמי ,אמונה ביכולתם ורצון לא מתפשר להשיג את שלהם .

 

שאיפתם היא להתקדם ,להשיג ,לגדול ולהתפתח ,ומשום כך אין הם ממתינים לדברים שיקרו אלא יוזמים ופועלים ומשקיעים את נשמתם בכל דבר שהם עושים. ניחנו בחוש הומור, אופטימיות ושמחת חיים ולא ידרשו מהזולת דבר שאינם דורשים מעצמם.

 

נולד ביום שלישי בשבוע

הוא מורה מלידה. יש לו הכישורים הטבעיים להעביר מסרים בצורה ברורה ונהירה לכולם. נאה דורש - נאה מקיים: הוא מאמין בשקיפות ובצלילות ללא כל סודות ורזים. הוא לא ישקוט על השמרים, עד שישיג את רמת הבהירות התודעתית הגבוהה ביותר. הוא אינו מוכן להשאיר אבן אחת לא הפוכה של ספק וחוסר נחישות.

 

האמת היא נר לרגליו, ומהשקרים והתרמיות תרחק נפשו. כל מעשיו נעשים מתוך שכנוע פנימי כן ואמתי. אמינותם של דברים נבחנים על ידו לאורך זמן, על מנת להסיר כל צל של ספק מן הדרך.

 


להאזנה לשעה הראשונה לחץ כאן

להאזנה לשעה השנייה לחץ כאן

להאזנה לשעה השלישית לחץ כאן

 

השירים שהושמעו בתוכנית:

השירים שהושמעו בתוכנית:

הטיול הקטן – מיקי קם

מלים ולחן: נעמי שמר

ונתנה תוקף – חנוך אלבלק

מילים: על פי המסורת - רבי אמנון ממגנצא, לחן: יאיר רוזנבלום

אהוד מנור - אין לי ארץ אחרת

מילים - אהוד מנור. לחן - קורין אלאל

עירית סנדנר – ציון תמתי

מילים: מנחם מנדל דוליצקי, לחן: היימן כהן

Lili Marleen - Marlene Dietrich

Lyric: Hans Leip, Music: Norbert Schultze

במקור נודע

"הנערה מתחת לפנס" (Das Mädchen unter der Laterne)

Mata Hari - Ofra Haza

מילים ולחן: עופרה חזה ובצלאל אלוני

הרצל-להקת גייסות השריון

מילים: יורם טהרלב, לחן: יאיר רוזנבלום

אַ ניגונדל- המקור היידי ל'הנה לנו ניגון יש' - נחמה ליפשיץ בהופעה חיה. מילים ולחן: נחום שטרנהיים

שחקי שחקי – נחמה הנדל

מילים: שאול טשרניחובסקי, לחן: טוביה שלונסקי,או שיר רוסי על נהר הדון...

REQUIEM MOZART – INTROITUS

מוצרט רקוויאם - פתיח

Julien Laloux, direction

הפלא ופלא (ומשה הכה על צור) רן אלירן

מילים: יעקב דוד קמזון | לחן: ידידיה אדמון

Edith Piaf -  Exodus

מילים במקור פט בון, לחן ארנסט גולד

           יו"ר ועדת רדיו וחבר הנהלה באיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית


                                                              קטלוג העשייה שלי







יום שני, 20 בפברואר 2023

צֶדֶק צֶדֶק תִּרְדֹּף לְמַעַן תִּחְיֶה וְיָרַשְׁתָּ אֶת-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ – על הרפורמה המשפטית עם עורכי הדין מיכאל קליינר ורועי אחיעזר 20.02.2023

 בס"ד

צֶדֶק צֶדֶק תִּרְדֹּף לְמַעַן תִּחְיֶה וְיָרַשְׁתָּ אֶת-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ על הרפורמה המשפטית עם עורכי הדין מיכאל קליינר ורועי אחיעזר

 


במסגרת תוכניתנו "עניין גורלי" אנו אירחנו ביום שני, כ"ט בשבט ה'תשפ"ג 20 בפברואר 2023, כבכל יום שני, ברדיו קסם, 106 FM בין השעות 11:00 ל 14:00 את עורכי הדין מיכאל קליינר ורועי אחיעזר בדיון על הרפורמה המשפטית בראי הפסוק צֶדֶק צֶדֶק תִּרְדֹּף לְמַעַן תִּחְיֶה וְיָרַשְׁתָּ אֶת-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ.

 

בואו להאזין לדיון מעמיק על הקשר בין האירועים המכוננים בתנ"ך ובגמרא, לבין עקרון הפרדת הרשויות במאה ה-18, להקמת מדינת ישראל ולרפורמה המשפטית המוצעת.

 

מה משמעותו של הציווי "צֶדֶק צֶדֶק תִּרְדֹּף לְמַעַן תִּחְיֶה וְיָרַשְׁתָּ אֶת-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ" הנאמר בדברים ט"ז פסוק כ' ? האם מעמד הר סיני היה מעמד של קבלת חוקה שבו שימשו הנוכחים האסיפה המכוננת של העם שנולד מרחם האימפריה המצרית? האם אפשר לפרש כל דיבר מעשרת הדיברות אשר ניתנו לעם ישראל באופן שיתאים לערכי ביהמ"ש העליון במאה ה-20 וה-21- ואז להותירו על כנו, או לפוסלו? מה היתה סמכות העם להכריז על חוקה בלי לערב את הרשות השופטת של אותם הימים? האם טובה היתה עצתו של יתרו חותן משה, אשר ראה כי משה שופט את העם, מיישב סכסוכים של יום קטנות, כך ימים שלמים?  

יתרו חותנו ראה ומשתומם; גם עבור אדם כמשה, המשימה בלתי אפשרית, לדעתו וכך אמר לו: "נָבֹל תִּבֹּל גַּם אַתָּה גַּם הָעָם הַזֶּה... כִּי כָבֵד מִמְּךָ הַדָּבָר - לֹא תוּכַל עֲשֹׂהוּ לְבַדֶּךָ!" הוא מייעץ להאציל סמכויות ולהקים ערכאות נמוכות, ולהביא לפני משה רק מקרים סבוכים. משה ימשיך ללמד את העם את דבר האלוקים וחוקיו ויודיע "אֶת הַדֶּרֶךְ יֵלְכוּ בָהּ וְאֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר יַעֲשׂוּן".

מה היה תפקידו של שופט בעת העתיקה? האם רק לשפוט או גם להנהיג כפי שאנו מכירים בעולם העתיק, כאשר שופטים לא רק מיישבים סכסוכים ופותרים מחלוקות, אלא מנהיגים פוליטיים וצבאיים?

הנביא ישעיהו אמר:"צִיּוֹן בְּמִשְׁפָּט תִּפָּדֶה וְשָׁבֶיהָ בִּצְדָקָה"(ישעיהו א' כ"ז).  רבנים מפרשים כי הנביא ישעיהו מחדש, בזמנו, כי השלטון צריך להתחשב גם בשיקולים של צדק וצדקה. רגישות חברתית והתחשבות בצורכי החלקים החלשים של החברה, חייבים להיות נר לרגליו של שלטון המבוסס על חוק. בלעדיהם המשפט הוא מספח. איפה ממוקמת אמירה זו במערכת המשפט כיום והאם הרפורמה המשפטית מתייחסת אליה?

מה תפקידה של הגמרא במערכת המשפטית של עם ישראל? היכן ומתי פוגש העולם החוקתי והמשפטי את עקרון הפרדת הרשויות אשר מיוחס למונטסקייה?

כאשר הוקמה מדינת ישראל המודרנית ב 1948 מה היתה משמעות דבריו של בן גוריון? אשר אמר וכתב "...במדינה שהחוק שליט בה - מתן החוק הוא בידי העם. הפיקוח והשמירה על החוק - בידי השופט. אין להגביל העם במתן חוקים. אין השופט עושה חוקים, אין הוא פוסל אותם, כי גם השופט, ככל אזרח אחר במדינה, כפוף לחוק... העם מכבד את החוקים ומקבל על עצמו עוּלם באהבה - אם החוקים נעשים על דעתו, נובעים מצרכיו ומרותקים לרצונו. בארץ שאין העם חופשי בה לעשות חוקיו על ידי נציגיו הנבחרים מתוך חופש בחירה - אין בה שלטון חוק, אלא משטר עריצים ושרירות".

 למה כדאי לשים את כל הדברים שיש לנו בצד ולבוא להקשיב למיכאל ורועי?

על מנת לקבל החלטה בסוגיה ואפילו להביע עמדה מושכלת, כדאי להבין את התשובות לשאלות מהותיות. כמו כן כדאי לאמץ את אמירתו של יגאל אלון, "עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל."

ראוי להתבונן בעמדות בית המשפט אל: רצח ארלוזורוב, תקופת הסזון, הירי על אוניית הנשק אלטלנה ואישור הסכמי אוסלו על חודו של קול אחד. כדאי להבין מה היתה המהפכה החוקתית של השופט בדימוס אהרון ברק בשלהי הכנסת ה-12? האם היא העבירה בפועל את השלטון מהנבחרים לשופטים? האם הייתה בישראל סתימת פיות אלימה ופגיעה בוטה ביותר בזכויות האזרח בעת הפגנות "זו ארצנו" נגד הסכמי אוסלו? בעת גירוש היהודים מגוש קטיף? מדוע נשיאת העליון חיות ובהרב־מיארה היועמשי"ת לא מוכנות להתמודד עם הררי הביקורת הציבורית על מערכת המשפט? מדוע הן מתבצרות במבצרן הצודק, שכל מי שמבקש לגעת בו הוא אויב הדמוקרטיה, כמו שכותבת שרה העצני הכהן?

כל זאת ועוד למדנו מתשובותיהם המלומדות של אורחינו בתוכנית.

מה מספרת מפת עץ החיים הקבלית של ארבעת הניצים?



ארבעה אוחזין בטלית, שניים אומרים כולה שלי ושניים אומרים כולה שלי ולחלוק אינם מוכנים. ומי באמצע נקרע לגזרים? עם ישראל.

מצד אחד אהרן ברק יליד 16.09.1936 יום רביעי ואסתר חיות ילידת 16.10.1953 יום שישי ומהצד השני יריב גדעון לוין 22.06.1969 יום ראשון ושמחה דן רוטמן יליד 13.08.1980 יום רביעי.

כאשר אנו מתבוננים במפות של ארבעת האישים אנו מוצאים מספרים משותפים המעידים על התנהגויות דומות מצד אחד, אך מקורות שונים ואנרגיות שונות המשפיעות על אישיות והאדם והתנהגויותיו.

כאשר אנו מתבוננים במפותיהם של אהרן ברק ואסתר חיות אנו מוצאים בספירת בינה (השם הפרטי) בספירת תפארת (היעוד) ובספירת יסוד (יום הלידה) את אותם המספרים. לכן, אין זה פלא שאסתר חיות רואה את עצמה ממשיכתו האדוקה של אהרן ברק ואינה מוכנה לסטות מדרכו. אם אהרן ברק השפיע על אישור בכנסת לחוקק שני חוקי יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק, שניתן להם, לראשונה, מעמד מעל לחוקים אחרים, והוטלה בידי בית המשפט העליון הסמכות לפסול חוקים העומדים בסתירה להם, אסתר חיות אינה מוכנה לקבל את פסקת ההתגברות המוצעת אשר תגביל את סמכויות בית המשפט העליון ואינה מוכנה לקבל את השינוי בוועדה לבחירת שופטים, אשר עשויה להביא לבחירת שופטים בעלי דעות אחרות. 

ספירת תפארת המכילה את המספר 8 וספירת בינה המכילה את התצריף הקרמאטי 4=13 אצל שניהם מעידה על אנשים שאינם מוכנים לראות למציאות בעיניים, כלומר מלחמה במציאות ואי קבלתה ופועלים בכוחניות רבה להשיג את מטרותיהם. (אצל אסתר התצריף הזה מופיע גם בספירת נצח, המגביר את כוחו) לא משנה מה יאמרו האחרים, הם נחושים להשיג את שלהם. מספר קרמאטי נוסף הוא התצריף הקרמאטי 7=16 בספירת יסוד (יום הלידה) הזהה אצל שניהם המספר על קשיים. לכל מספר יש שני תוואים או שני פנים. הפן המוצל – השלילי והפן המואר – החיובי. בפן השלילי, החברה עלולה לראותם כאנשים קשים ונוקשים, אנשים בעל דעות קיצוניות, דבר המקשה עליהם לקיים מערכת יחסים סבירה "נורמטיבית".

אנשים בעלי מחשבה ראשונה תמיד שלילית. אנשים העלולים לסבול מהפרעות קשב וריכוז מורכבות. אנשים העלולים להיות בעלי חוסר ביטחון עצמי ונטייה לגאוותנות. אנשים העלולים להיות כעסניים ומתוסכלים. בפן החיובי מספר על שני אנשים חכמים מאוד. בעלי צורך בלמידה וצבירת ידע ללא הפסקה. אנשים בעלי חשיבה אנליטית, שכלתניים, השואפים למושלמות. 

 

המספר 8 המופיע בספירת תפארת אצל יריב גדעון לוין, מספר לנו גם על אדם הפועל בכוחניות להשגת מטרותיו, אך מספר המאסטר 4=22 בספירת יסוד מוביל את האדם להגשמת שליחות בינלאומית (כפי שהוא רואה אותה ומתכוונן אליה) לייצר לעם ישראל מערכת משפטית טובה יותר שתוביל לאיכות חיים ולאיחוי קרעים ושסעים. בספירת יסוד אמנם מופיע המספר 4=13 אולם כאן הוא מספר לנו על תדמית האדם המתנגד למציאות, אולם לאמיתו של דבר הוא מתנגד למציאות הנוכחית, אשר לדעתו אינה טובה בעת הזו לעם ישראל.

 

ספירת תפארת (הייעוד) במפתו של שמחה דן רוטמן מספרת לנו על אדם הרוצה להעביר ידע ולשמח את הזולת, תוך שהוא משתמש ביכולת היצירתיות שלו וביכולתו לעמוד על במה ולהביע את דבריו בצורה ברורה שתישמר גם לדורות הבאים – התצריף 4=22 בספירת נצח. הראייה הספרים שכתב במהירות ופרסם בתקופה האחרונה. התצריף הקרמאטי 4=13 אשר מופיע בספירת יסוד, המלחמה הבלתי מתפשרת במציאות נובעת מאי הסכמה לקירבונם של אחיו בני האדם בכלל ועם ישראל בפרט ומלחמתו בעוולות ובקרבון אנשים כפי שאנחנו מבינים מהתצריף הקארמתי 1=19 הספירות חסד גבורה במפתו.

 

אשר על כן, סיפורן של ארבעת המפות מראה על קשיים אפשריים ליצירת הסכמות בין הארבעה ולכן כדאי שיבינו זאת וישתדלו להתגבר ולמצוא את הדרך המאחדת לטובת עם ישראל לדורותיו.

 


להאזנה לשעה הראשונה לחץ כאן

להאזנה לשעה השנייה לחץ כאן

להאזנה לשעה השלישית לחץ כאן

 

השירים שהושמעו בתוכנית:

שער הרחמים - מאיר בנאי

מילים ולחן: מאיר בנאי

המנון בית"ר

מילים: זאב ז'בוטינסקי לחן: דב פרנקל 

אתי אנקרי-מזמור לדוד

מלים: ר' יהודה הלוי, לחן אתי אנקרי

הגבעטרון – שירים עד כאן

מילים: נתן יונתן לחן: נחום היימן

רדיו רמאללה - יהודה פוליקר

מילים: יעקב גלעד, לחן: יהודה פוליקר

חיילים אלמונים – שלמה ארצי

מילים: אברהם (יאיר) שטרן, לחן: אברהם (יאיר) שטרן ורוני שטרן

ציון הלא תשאלי – יהורם גאון

מיליםרבי יהודה הלוי, לחןנורית הירש

עמק שלי - הגבעטרון

מילים: יצחק קינן לחן: חיים אגמון

שולמית לבנת - עלי בריקדות

מיליםיוסל קוטלר, תרגוםמיכאל אשבל, לחןאליהו טיטלבוים

וחרב אין ביד דוד - פיקוד צפון 

מילים: עממי לחן: דרורה חבקין

נחמה הנדל - יפה נוף משוש תבל

מילים: ר' יהודה הלוי לחן: ינון נאמן

שושנה דמארי – רכב אש

מלים ולחן נעמי שמר


           יו"ר ועדת רדיו וחבר הנהלה באיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית


                                                              קטלוג העשייה שלי