יום שני, 29 במאי 2023

דרור דורון - מקים ומפעיל מוזיאון המודלים והמיניאטורות בחיפה 29.05.2023

 בס"ד

דרור דורון - מקים ומפעיל מוזיאון

המודלים והמיניאטורות בחיפה

 


במסגרת תוכניתנו "עניין גורלי" אנו אירחנו ביום שני, ט' בסיוון ה'תשפ"ג 29 במאי 2023, כבכל יום שני, ברדיו קסם, 106 FM בין השעות 11:00 ל 14:00 את דרור דורון - מקים ומפעיל מוזיאון

המודלים והמיניאטורות בחיפה.

בואו להאזין לסיפורו דרור דורון - מקים ומפעיל מוזיאון

המודלים והמיניאטורות בחיפה, המציג תהליכים היסטוריים מהזמן העתיק ועד ימינו.

 

המוזיאון מציג, בעזרת אוסף מודלים מוקטנים, פרקים בהיסטוריה של הטכנולוגיה בעולם. תולדות הספנות, תולדות התעופה, התפתחות הרכב, חקר החלל, היסטוריה צבאית וכו'.

המוזיאון נמצא בהתפתחות מתמדת, והאוסף במוזיאון צומח כל הזמן וכולל למעלה מאלף מודלים. מודלים נוספים כל העת לתצוגה הקיימת, והתצוגה מתפשטת לתקופות קדומות יותר ולתחומים חדשים.

 המודל הראשון באוסף נבנה בשנת 1962 (ומוצג במוזיאון), אחריו נוספו מודלים רבים לאורך השנים עד שצמח האוסף לממדיו הנוכחיים.

המוזיאון שהקים הוא ייחודי מסוגו בישראל- הוא מציג תהליכים היסטוריים מהזמן העתיק ועד ימינו.

 

* למה כדאי לשים את כל הדברים שיש לנו בצד ולבוא להקשיב לדורון?*

המוזיאון אינו "פוליטיקלי קורקט", הוא מציג את ההיסטוריה-מכל צדדיה-גם נקודות שלא נעימות לאוזן ולעין אבל שכדאי מאוד ללמוד מהן.

 

המוזיאון מספר באמצעות הדגמים המוקטנים על תהליכים היסטוריים שבישראל אינם מוצגים על-ידי מערכת החינוך בלימודי ההיסטוריה, כיום באופן מקיף כגון: מלחמת העולם הראשונה, מלחמת העולם השנייה, מלחמת ווייטנאם ועוד תהליכים- שמדינות ותיקות ומנוסות מישראל עברו. כדאי מאוד ללמוד מניסיונם של אחרים, שהתנסו בתהליכים ומצבים, שלא בטוח כלל שמדינת ישראל יכולה לעמוד בהם. ידוע שההיסטוריה חוזרת על עצמה ועלולה להכות קשות באלו שאינם לומדים את לקחיה. לכן, המוזיאון שהקים דורון הוא תמרור אזהרה חד ובוהק.

 

*מה מספרת מפת עץ החיים הקבלית של דרור דורון?*

מפתו מספרת על אדם שייעודו, חשיבתו ושאיפותיו להיות מנהיג, מוביל דרך רוחנית, להרחיב אופקים לעצמו ולזולת. לקדם את האהבה שבאה מהלב, לפתח כריזמה, לעשות פעולות נעלות למען החברה, להיות איש העולם הגדול. אדם שפיו הוא כלי עבודתו. אדם בעל יכולת נתינה ללא גבול ובעל מודעות גבוהה. אדם רחב לב, המסוגל להרחיב אופקים לעצמו ולזולת. אדם בעל ידע רב, חכם, המתנדב למען הזולת. אדם בעל יכולת המצאה. מפתו מספרת על אדם שיש לו שאיפות להשפיע, להפוך את העולם לעולם טוב יותר, לתת מעצמו, לתרום, לעזור להזיז, שאיפה לצדק, לשוויון ולמוסר.

 


להאזנהלשעה הראשונה לחץ כאן

להאזנהלשעה השנייה לחץ כאן

להאזנהלשעה השלישית לחץ כאן

 

השירים שהושמעו בתוכנית:

בלדה לשוטר- אושיק לוי

מילים: אהוד מנור, לחן עיבוד ניצוח ותזמור: נורית הירש

שיר הספנים - שלמה ארצי

מילים: נתן אלתרמן, לחן: יואל ולבה

להקת חיל הים – חסקה

מילים: יורם טהרלב, לחן: משה וילנסקי

 

להקת חיל הים - כשאהיה גדול / שוטי שוטי ספינתי

מילים: רימונה די-נור, לחן: יאיר רוזנבלום

שושנה דמארי – כרמלית

מילים: יחיאל מוהר, לחן: משה וילנסקי

קום והתהלך בארץ - להקת פיקוד צפון

מילים: יורם טהרלב, לחן: יאיר קלינגר

סוף הנפילה - אם אדם נופל ממטוס באמצע הלילה - ביצוע: שלישיית פיקוד המרכז, סולנית : דורית ראובני

מילים :דליה רביקוביץ, לחן ועיבוד יאיר רוזנבלום

ים השיבולים – הגבעטרון

מילים: יצחק קינן, לחן: חיים אגמון

מוכרחים להמשיך לנגן – להקת חיל האוויר

מילים: עודד פלדמן לחן: יאיר רוזנבלום

שולי נתן - לו יהי

מילים ולחן: נעמי שמר

הספנים (דב הים) - יוסף גולנד

מילים: נתן אלתרמן,לחן יוסף גולנד

המעפילים- אל ראש ההר אורה זיטנר

מילים: לוין קיפניס, לחן: חנינא קרצבסקי

           יו"ר ועדת רדיו וחבר הנהלה באיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית


                                                              קטלוג העשייה שלי



 

 

יום שני, 22 במאי 2023

דביר סורמלו – מדריך סיורים ומספר סיפורים ירושלמי 22.05.2023

 בס"ד

דביר סורמלו  – מדריך סיורים ומספר סיפורים ירושלמי

במסגרת תוכניתנו "עניין גורלי" אנו אירחנו ביום שני, ב' בסיוון ה'תשפ"ג 22 במאי 2023, כבכל יום שני, ברדיו קסם, 106 FM בין השעות 11:00 ל 14:00 את דביר סורמלו  – מדריך סיורים ומספר סיפורים ירושלמי.

בואו להאזין לסיפורו דביר סורמלו,  נכדו של 'סורמלו הגדול', חוקר ירושלים, עוסק בהיסטוריה, מזרחן, וכיום מנהל תחום ההדרכה של מוזיאון ראשון לציון, המספר את סיפורה של הציונות כולה.

משחר ילדותי אהבתי את ירושלים ואהבתי לבקר בה. כבר הנסיעה לעיר היתה חגיגה. אם באוטובוס, כאשר היה עולה ופתאום לאחר עיקול הדרך היית פתאום רואה את העיר מתגלה לעיניך בכל הדרה ומתפעם מהמראה, או כאשר היית מטפס בנסיעה ברכבת שעלתה לירושלים באיטיות רבה והגיעה אל התחנה הישנה.

היו בה מקומות קסומים כמו ביתה של הקוזינה של אבא שלי, קלרה לנדאו בונדי המורה לבלט ולמחול בוגרת אושוויץ בירקנאו והיה גם הר ציון ובו מצד אחד קבר דוד המלך אבל גם מרתף השואה אותו הכרתי מילדותי.

כאשר בגרתי, אהבתי להצטרף לסיורים מאורגנים בירושלים שנערכו על ידי מדריכים שונים. אחד המאורעות המרתקים אליהם נהגתי להצטרף היה מרתון הסיורים השנתי נערך ביד בן-צבי, במטרה לחשוף את האתרים המוכרים והנחבאים, את המראות ואת האנשים המרכיבים יחד את סוד קסמה של ירושלים. המרתון מתקיים תמיד בימים חמישי עד שבת, סמוך ליום ירושלים. אז, להישאר הירושלים ל-3 ימי סיורים, ליהנות מהמקומות, מהסיורים, מהמדריכים ומהמאכלים הטעימים, היתה חגיגה מופלאה המתאימה ליום ירושלים. מגוון הסיורים מציג מארג מרתק של צלילים ומראות, סיפורים ומסורות, חדשות ועתיקות, מבטים ותגליות – החושפים את פניה הרבים של ירושלים ואת החיים בה לגווניהם.

באחד השנים, נחשפתי לטיולים בהדרכתו של דביר סורמלו. נרשמתי. טיילתי ונשביתי בקסמו של האיש.

עם דביר סוראמלו, נכדו של מספר הסיפורים האגדי מרחוב סלומון, יצאתי למסע בעקבות ירושלים של פעם.  הסיפורים הקטנים מהסמטאות, האלכוהול, החמארות והמיתוס סביב סבא שלו, אברהם סוראמלו הגדול, שכל הברנז'ה אהבה לצטט. מיתוס סוראמלו ממש התעורר לתחייה.

כנראה אין הרבה דברים שיכולים לצוד אוזן של אדם כמו סיפור טוב, בטח אם מספר אותו אחד שיודע לספר. עוד משחר נעוריו האדם אוהב סיפור, רומנטי, מותח, מצחיק, עצוב, ארוטי, לא משנה מה. כל עוד הסיפור מסופר כמו שצריך, סביר שמהצד השני תהיה אוזן קשבת.

אנחנו מקריאים סיפורים לילדינו, מספרים על חוויות לחברים, מרכלים על השכנים, מתראיינים לאמצעי התקשורת השונים. בואו נשים בצד את האינטרנט. מאגר המידע הגדול בעולם נמצא בקודקוד של בן האנוש הממוצע. המזל הוא שמטבעו, האדם אוהב לדבר. תחום סיפור הסיפורים כולל בתוכו את כלל המין האנושי, אבל מתחלק לשניים: לאלה שלא יודעים לספר סיפור ולאלה שיודעים.

ירושלים תמיד הייתה קרקע פורייה למספרי סיפורים. אברהם סוראמלו, אחד מגדולי מספרי הסיפורים של העיר, ויש האומרים הגדול מכולם, לא עשה מהכישרון מקצוע. מה שכן, קהל גדול היה לו. קהל שבא לראות אותו מספר סיפור על החיים עם כוסית וויסקי ביד באיזה כוך ירושלמי חשוך.

דביר הינחה שלושה סיורים, בהם השתתפתי.  סיור אחד היה בנושא הלח"י והאצ"ל, השני על בתי קפה ומקומות בילוי מיתולוגיים בירושלים והשלישי, איך לא, היה מסע בעקבות סבא - מספר הסיפורים המופלא אברהם סוראמלו. כן, את סיפורי סורמלו שמעתי בילדותי ברדיו. מפי שייקה אופיר, הגשש החיוור וכמובן יוסי בנאי.

* למה כדאי לשים את כל הדברים שיש לנו בצד ולבוא להקשיב לדביר?*

"אתה יודע מתי נפל לי האסימון בפעם הראשונה שסוראמלו זה לא סתם שם בירושלים?", מתוודה דביר, "אני חושב שזה היה בחגיגות ה-20 לאיחוד העיר. עוד הייתה תכנית שנקראה 'זה הסוד שלי' או 'תשע בריבוע', אחת מהן, והייתה שם פעילות שבה משתתף אחד צריך להעביר לשני בפנטומימה מושג ירושלמי. סוראמלו היה לפני טדי קולק, ואז הבנתי שיש משהו בשם הזה".

בסיור המסע בעקבות סבא אברהם, דביר לוקח אותנו לרחוב סלומון, עוצר מתחת לבניין מס' 8 ומתחיל לספר. "ירושלמים לא מכירים רחובות, הם יודעים להסביר לפי סימני דרך", הוא מרצה בפנינו, "אם מישהו היה מגיע מתל אביב ומחפש את סבא שלי, היו אומרים לו לעלות את רחוב יפו. את שם הרחוב ידעו כי הוא גדול. אמרו לו, 'סע ברחוב יפו עד כיכר הדוידקה', שכבר 55 שנה היא לא כיכר. 'תמשיך עד כיכר ציון', שאף פעם לא הייתה כיכר, 'תסתכל שמאלה, תחפש מלון רון', שכבר 60 שנה הוא מלון מנורה. 'הסתכלת שמאלה, תלך ימינה. תיכנס לנחלת שבעה, תחפש את הבית הכי גבוה ברחוב, תחפש את הדירה הכי קצרה, תמצא אותו'".

מוסיף דביר ומספר:  "כשסבא היה משתעמם בבית, הוא היה עושה את ההליכה הארוכה לכאן", הוא מספר על התקופה שלפני שסוראמלו הגדול נכנס לעסקי המזיגה, "זה היה חמארה. סבא היה נהג מונית וישבו פה כל נהגי המוניות של ירושלים והבסטיונרים מהשוק. איך אני אגיד את זה בעדינות, אם הם לא הגיעו מהצד השחור של החיים, הם הגיעו מהצד האפור של החיים. איזה צעד וחצי אחר כך הגיעו לפה שחקנים, בדרנים, אמנים, ששמעו על איזה מישהו שמספר סיפורים בשפה מאוד ציורית ומיוחדת, התיישבו, הקשיבו, ולא פחות חשוב מזה, סיפרו את זה אחר כך במערכונים שלהם. בעצם, חלק מאוד מאוד גדול מההומור הארצישראלי של פעם התחיל פה אצל סבא במועדון".

*מה מספרת מפת עץ החיים הקבלית של דביר סורמלו?*

מפתו מספרת על אדם שמבנה אישיותו כולל את התכונות הבאות: אדם בעל יכולת מנהיגות טבעית המיועדת להענקת והעברת ידע לאנושות. אדם בעל יכולת הגשמה, פרפקציוניסט, אופטימי ובעל מחשבה ראשונה תמיד חיובית. אדם בעל חשיבה מקורית, בעל כושר המצאה מדהים. אדם אמיץ, בעל דחף ללמוד וללמד. עניו, בעל ראייה נרחבת הכוללת ירידה לפרטים. אדם חברותי, נאור, נלחם למען שוויון וצדק חברתי, חי כאזרח העולם. אדם בעל דמיון מפותח, בעל כוח רצון חזק במיוחד. עולמו הפנימי הרוחני עשיר ומיוחד. אוהב לעמוד מול קהל. אדם בעל בטחון עצמי, כריזמטי. אדם המתפקד טוב תחת לחץ ומשברים, אדם בעל יכולת ריכוז ברמה גבוהה. אדם בעל חשיבה מסודרת. אדם פרפקציוניסט, יציב, שמרן, דייקן, מתמיד, ריאלי, יורד לפרטים. אדם בעל משמעת עצמית, בעל כוח רצון, אדם נחוש, המתקדם עקב בצד אגודל, הולך על בטוח. אדם הפועל למען החברה, הבוחר לשרת את החברה. אדם נטייה להתחבר למסורת דת ורוחניות.   מפתך מספרת עליו, על אדם בעל מחשבה מאורגנת, מסודרת, שרואה שלבים. מחשבה שיודעת לפרק תמונה גדולה או רעיון מורכב לגורמים ושלבים, ולכן מחשבה שיודעת ליצור תוכניות יישומיות.

 


להאזנה לשעה הראשונה לחץ כאן

להאזנה לשעה השנייה לחץ כאן

להאזנה לשעה השלישית לחץ כאן

השירים שהושמעו בתוכנית:

יוסי בנאי - אני וסימון ומואיז הקטן
מילים: יוסי בנאי, לחן: חנן יובל
יוסי בנאי - אברם אברם
מילים: יוסי בנאי, לחן, עיבוד וניצוח: דוד קריבושי
חוה אלברשטיין - פנס בודד
מילים: יוסף דר וחיים גורי, לחן: סשה ארגוב
להקת קולן גוגולי גוגו
שיר גיאורגי
אברהם פררה - אילו כל האוהבים
מילים: יוסי גמזו, לחן: נחצ'ה היימן
גליקריה ושלושת הטנורים - מעל פסגת הר הצופים
מילים: אביגדור המאירי, לחן: עממי
Enrico Macias - adiche Mama
Jack Yellen (words and music) and Lew Pollack (music),
אורי שבח - עיר כלה
מילים ולחן: עמוס מלר
שושנה דמארי - שובי בת ירושלים
מילים: דודו ברק, לחן: נחצ'ה היימן
אברהם פריד – ירושלים שבלב
מילים: אברהם פריד ותומר הדדי, לחן: תומר הדדי
דקלון (יוסי לוי) – שבחי ירושלים
מילים: מן התפילה, לחן: אביהו מדינה
הפרברים - אור וירושלים
מילים ולחן: יוסף שריג

           יו"ר ועדת רדיו וחבר הנהלה באיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית


                                                              קטלוג העשייה שלי


 


יום שני, 15 במאי 2023

ד"ר מיכאל נצר – רחובותי בן 93 15/05/2023

 בס"ד

ד"ר מיכאל נצר – רחובותי בן 93

במסגרת תוכניתנו "עניין גורלי" אנו אירחנו ביום שני, ביום שני, כ"ד באייר ה'תשפ"ג 15 במאי 2023, כבכל יום שני, ברדיו קסם, 106 FM בין השעות 11:00 ל 14:00 את ד"ר מיכאל נצר – רחובותי בן 93.

 

בואו להאזין לסיפורו של ד"ר מיכאל נצר – רחובותי בן 93. איש עתיר פעלים גם היום. פעיל בארגון ההגנה, לוחם בצה"ל בחטיבת גבעתי במלחמת העצמאות ומתנדב במילואים עד לשנת 1995. עובד ומורה בתעשייה האווירית מיום היוסדה. מתעד זֶמֶר-מוֹרֶשֶׁת, ד"ר לגיאוגרפיה ומתנדב בארכיונים של חולון, רחובות, בית חטיבת "גבעתי" והמרכז למיפוי ישראל.

 

מיכאל נצר נולד בשנת 1930 למשפחה ותיקה במושבה רחובות. סבו וסבתו, חוה ומיכאל לוצקי, עלו ארצה מרוסיה בשנת 1885 והתישבו בעיר יפו. בשנת 1890 נוסדה המושבה רחובות, משפחת לוצקי עברה למושבה.  סבו מיכאל ,שעל שמו נקרא, היה הנגר הראשון ברחובות והתמחותו היתה בנייה מהירה של גגות לבתים בכדי למנוע את הריסתם על ידי השלטון העות'מני. בין עבודותיו העיקריות היו בניית ארון הקודש בבית הכנסת וכל עבודות העץ בבית העם ברחובות.

מיכאל למד ברחובות החל מגן הילדים, היה חבר בתנועת המכבי הצעיר ובגדודי הנוער, הגדנ"ע, של ארגון ההגנה. במוסדות אלה ובבית הוריו חונך כל השנים לאהבת ישראל ובתקוה להקמת מדינה יהודית בארץ ישראל.

כמחצית השנה לאחר סיום הלימודים פרצה מלחמת הקוממיות . מיכאל כהמשך לשירותו בהגנה, התגייס לחטיבת גבעתי, החטיבה שהופקדה להגנה על מרחב הדרום, בין תל אביב בצפון לנגבה בדרום ובין הים במערב לגבעות השפלה במזרח.

בגמר מלחמת הקוממיות התנדב מיכאל ל-4 שנות שרות קבע כמכונאי מטוסים בחיל האויר והמשיך בשרות מילואים לשנים ארוכות.

ב–1954 בהיווסד התעשיה האווירית היה מיכאל מעובדיה הראשונים ומילא בה תפקידים מקצועיים וציבוריים שונים, לרבות ניהול בית–הספר התעשייתי במפעל ויצא בשליחות הדרכה לצ'ילה לשנתיים.

ב–1956 הקים עם אשתו עפרה משפחה המתגוררת בחולון עם שלושת ילדיהם ועשרת נכדיהם. באותה שנה השתתף במבצע "קדש" בסיני ובמלחמת ששת הימים פעל בצוות קרקע של חיל–האויר (1967) וכן במלחמת יום הכיפורים (1973). מ–1974 עד 1995 – בהתנדבות למילואים – שירת ביחידת איתור נעדרים בצה"ל והתמיד בכך גם ב"מלחמת שלום הגליל".

כבר ב–1958 קיבל מיכאל רישיון מורה דרך. כעבור שנים (ב–1972) קיבל תואר ראשון בחינוך וגיאוגרפיה באוניברסיטת בר–אילן וב–1982 זכה בה בתואר שני בגיאוגרפיה על מחקרו בנושא "בזלת וקרקע בגולן". ב–1988 פרש לגימלאות. מ–1995 עד 2003 עסק בהוראה במחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת בר–אילן, במכללת יהודה ושומרון ובמכללת צפת שבהן עסק בתחומי התמחותו.

 ב–1995 זכה בתואר ד"ר לפילוסופיה באוניברסיטת בר–אילן על מחקרו באשר לשינויי אקלים ב–6000 השנים האחרונות והשפעתם על עיצוב הנוף ועל ההתיישבות בגוש דן. במשך 20 שנה (עד 2009) מיכאל משתתף ומרצה בכנסים השנתיים של החברה הגיאולוגית והאגודה הגיאוגרפית בישראל.

מ–2002 מיכאל מתנדב בארכיונים של חולון, רחובות, בית חטיבת "גבעתי" והמרכז למיפוי ישראל.

במסגרת ארכיון רחובות ליקט כמאה שירים, חלקם הודפסו והוקלטו, ששרו במושבה בארבעים שנותיה הראשונות (1890 עד 1930) תחת הכותרת "שירים ששרה אמא במטבח".

מיכאל משתתף באירועי זֶמֶרֶשֶׁת משנת 2011, ומתעד בקולו שירים רבים מילדותו ומנעוריו במסגרת מפגשי הזמרדעים של זֶמֶרֶשֶׁת.

 

* למה כדאי לשים את כל הדברים שיש לנו בצד ולבוא להקשיב למיכאל?*

מיכאל מספר: "מי היו המתגייסים? הם באו מהעיר והמושבה, מהמושב והקיבוץ, תימנים, ספרדים ואשכנזים, ותיקים בארץ עם פליטי שואה, דתיים וחילוניים מכל המפלגות ומכל הזרמים. כולם באו בכדי להילחם להקמתה של מדינת ישראל בלי לשאול שאלות. היישוב היהודי בארץ היה במצב קשה. הגיוס גרם להיחלשות המשק בגלל הגיוס המלא. היה מחסור במוצרים מכל הסוגים. התגברנו על הקשיים בזכות רוחנו ואמונתנו בצדקת דרכנו ובידיעה כי אין לנו בררה אחרת".

מוסיף מיכאל ואומר: "לפני 35 שנה הצטרפתי לעמותת בית גבעתי. מאז אני מתנדב בהנחלת מורשת החטיבה בפגישות עם החיילים בהרצאות וסיורים. אני נהנה לראות את הלוחמים ומאמין בהם שימשיכו בדרכנו בהגנת המדינה".

כיום מיכאל, בן 93, מסתכל על מדינת ישראל והישגיה ב-75 שנותיה. כן, הוא מסכים שישנם ליקויים שאותם יש לתקן אך הוא מסכם בגאווה: "יש לנו מדינה נהדרת שאני גאה בה".

 

*מה מספרת מפת עץ החיים הקבלית של מיכאל נצר?*



מפתך מספרת על אדם שמבנה אישיותו כולל את התכונות הבאות: אדם בעל יכולת טבעית להוביל דרך, להנהיג, להיות המורה האוניברסאלי, אדם שפיו הוא כלי עבודתו. אדם בעל יכולת נתינה ללא גבול, רוחני ברמה גבוהה, בעל מודעות גבוהה. בעל יכולת אינטואיטיבית. אדם רחב לב, המסוגל להרחיב אופקים לעצמו ולזולת. אדם בעל ידע רב, חכם, המתנדב למען הזולת, חברותי ורחמן. אדם בעל יכולת הישרדות. אדם בעל יכולת המצאה, יכולת לברוא מציאות. אדם אינטליגנטי, שכלתני ואיש העולם הגדול. אדם בעל יכולת ראיה בגדול, אדם בוגר, אמיץ, פיזי, אדיב, אתגרי, הרפתקן, לוקח סיכונים, דינמי, אנרגטי, סתגלן. אדם המצטיין בכול תחום, מתחיל ומסיים דברים, אוהב אדם. אדם בעל דמיון, מתנסה בריגושים, זקוק למרחבים ולחופש. אדם בעל ביטחון עצמי, המאמין בעצמו, אופטימי, חזק נפשית ופיזית. אדם הישגי, מנטאלי, שקט כלפי חוץ, נשמתו כאש היצירה, פתוח, מעניק ללא תנאי. אדם חברותי, בעל יכולת להכיל את כולם. לוחם טבעי, נלחם למען אחרים. אדם שאחריו הולכים באש ובמים. אדם הנלחם למען זכויות חברתיות ונלחם למען צדק חברתי.

 

מפתך  מספרת על אדם בעל מחשבה שקולה, מאוזנת, הרואה את שני הצדדים של המטבע,  אדם בעל מחשבה המסוגלת להכיל צרכים של אנשים אחרים ולקיחתם בשיקול באופן טבעי בהחלטותיו.

 


להאזנה לשעה הראשונה לחץ כאן

להאזנה לשעה השנייה לחץ כאן

להאזנה לשעה השלישית לחץ כאן

 

השירים שהושמעו בתוכנית:

עירית סנדנר – ניגונים

מלים: פניה ברגשטיין, לחן: דוד זהבי

מקהלת צה"ל ותזמורת צה"ל - שאו ציונה נס ודגל

מילים: נח רוזנבלום ,לחן: נח זָלוּדְקוֹבְסְקִי

חנה אהרוני - הו ארץ מולדת

מילים: אברהם ברושי, לחן: אדווין אריקסון

מקהלה+תזמורת צה"ל - שיר בוקר

מילים: נתן אלתרמן, לחן: דניאל סמבורסקי

להקת פיקוד שיריון - פה בארץ חמדת אבות

מילים: ישראל דושמן , לחן: הרמן צבי ארליך

מקהלת צדיקוב עם תזמורת קול ישראל  - חושו אחים חושו

מלים: יחיאל מיכל פינס, לחן: רוסי עממי.

נחמה הנדל - הוי ארצי מולדתי

מילים: שאול טשרניחובסקי, לחן: נעמי שמר

שושנה דמארי - שועלי שמשון

מילים: אורי אבנרי, לחן: מרדכי זעירא

להקת הנחל - תותחים במקום גרביים

מלים: חיים חפר,  לחן: משה וילנסקי

אליהו הנביא - שבוע טוב – הפרברים

מילים: מן התפילה, לחן: עממי אשכנזי

יהורם גאון - אתה אחד

מילים: מן התפילה, לחן: עממי

אנו נהיה הראשונים - חבורת רננים

מילים: יוסף הפטמן, לחן עממי רוסי

אני מאמין - שמעון ישראלי

מילים: שאול טשרניחובסקי, לחן: טוביה שלונסקי, עיבוד: יחזקאל בראון

           יו"ר ועדת רדיו וחבר הנהלה באיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית


                                                              קטלוג העשייה שלי