ישראל מתמודדת עם מצב ביטחוני וסביבה משתנה. השאלה הנשאלת היא אלו תכונות צריך שיהיו לאדם המיועד לתפקיד הרמטכ"ל שיאפשרו לו להצליח בעולם בלתי צפוי.המפה הנומרולוגית של יואב גלנט מספרת שאין תוכו כברו ושהוא אדם לחיץ
▪ ▪ ▪
מי הוא באמת יואב גלנט, מה מרכיב את אישיותו? עוד מגיל מוקדם ביותר יואב חושב בצורה פרקטית, מהירה, ויישומית. הינו בעל צורת מחשבה שרואה שורה תחתונה ו/או תוצאה. ליואב כושר הערכת מצבים. חשיבתו אסטרטגית וממוקדת מטרה. הינו אדם בעל אמביציה ושאפתנות גבוהים. יש לו צורך להשפיע, רצון ללכת תמיד קדימה ולכבוש מטרות. הינו אדם אסרטיבי בעל שאיפות חומריות גבוהות, מעמד וסטטוס. יואב מעריך אנשים חזקים בעלי סמכות ומכאן משיכתו אל שר הביטחון אהוד ברק ממנו הוא למד לא מעט.
בעשייתו קיים מוטיב יצירתי ובלתי שגרתי. הוא יכול להראות את הצד הבהיר בכל מצב ולשדר אופטימיות. יחד עם זאת יש לו קושי לתפקד במצבי לחץ, הוא חסר יכולת להפריד בין רגשות לבין אופי הפעולה. מפתו מספרת שהוא עלול להיות חסר ביטחון בהתמודדות עם משברים. שעלול להיות קושי ללמוד מטעויות - שעלול להיות מצב של חזרה על דפוס התנהגות במצבים דומים. מזגו הרגשי בדרך כלל חם, טוב לב, אמוציונאלי מאד, רך, רגשן, רגיש ואיכפתי. יחד עם זאת פגיעה ברגשותיו עלולה להביאו לידי נטירת טינה, שמירת כעסים, לקיחת התנהגויות וארועים באופן אישי ומכאן ניהול התחשבנות ופנקסנות. הוא עלול להיות מופעל בקלות על-ידי מניפולציות רגשיות.
מה מפריע לו? מפתו מספרת על אדם בעל אופי ילדותי, העלול לקבל החלטות חפוזות ואימפולסיביות, כאשר אינו פועל תמיד באופן רציף ועיקבי. מפתו מספרת על הצגת תדמית חיצונית שאיננה מתאימה ליכולותיו האישיות. החשיבה וההצגה התדמיתית עלולים לחנוק את הרגש. תהיה התלבטות מתמדת כיצד לפעול. האם לפעול מתוך מניעים אישיים "מה יעשה לי טוב ומה נוח לי?", "מה אוכל להשיג למען עצמי?" או האם לוותר על המניעים האישיים ולפעול לטובת הכלל?.
המפה מראה שבדרך כלל יטה להשיג למען עצמו אך יעשה זאת בהסתר ובמחבוא תוך כדי התנהגות נסתרת ומניפולטיבית. מפתו מספרת על פחד מאובדן שליטה ובעיה בערך העצמי וברצון להסתרה את הרצון להשיג צרכים אישיים שייטיבו עם הרושם והאגו. נשאלת השאלה האם אדם כזה מתאים לתפקיד המבוקש.
אילו תכונות עזרו לו להיבחר כמיועד לרמטכ"ל? חשוב ליואב להקרין תכונות מנהיגות ועוצמה, ביטחון עצמי ואומץ. חשוב להקרין שהוא אדם הרואה דברים בגדול ושאין לו מחשבה צרה. חשוב לו להקרין נוכחות, חשוב לו להראות שאינו פועל "בקטן", שאינו "בורג", אלא רב מעש ושיש משמעות לעשייתו. חשוב לו להקרין שיש לכבדו ואי-אפשר "לשחק בו". חשוב לו להקרין שיש לו תדמית סמכותית. היות ומספר צורת הצגתו כלפי העולם זהה למספר השנה האישית שלו העולם תופס אותו בצורה אותו הוא מעוניין להציג את עצמו. אולם, האם תוכו כברו? האם מה שהוא מקרין החוצה, זו גם האמת?
מדוע הוא הסתבך? אי-אפשר לנתק את בחירת ראש המטה הכללי של צה"ל מבחירת ו/או התנהגות של מנהיגים אחרים. ערך אמירת האמת ועוד יותר מכך ערך האמינות הם בנשמת אפו של מנהל תקין בכלל וצה"ל בפרט. כאשר ח"כ צחי הנגבי מורשע על דבר שקר, אהוד אולמרט עומד לדין באשמת שחיתות וקבלת טובות הנאה, משה קצב מורשע בדין לא רק בגלל עבירות מין אלא גם בגלל אי אמירת אמת ותא"ל עימאד פארס, קצין מצטיין ומאד מוערך, מגורש מהצבא בגלל אי אמירת אמת, לא יכולה להיות אמת מידה אחרת כלפי ראש המטה הכללי המיועד. הציבור לא יסכים לכך.
כיצד סביבת למידה מיטבית הייתה עוזרת לו? יואב גלנט יליד 1958 - נולד ביפו והתחנך בגבעתיים בשנות ה-60. באותם שנים מערכת החינוך הייתה די אחידה. המפה הנומרולוגית שלו מראה שסביבת הלמידה המיטבית שלו נוצרת כאשר הוא מקבל קודם כל את ה"שורה תחתונה" ואחר כך לומד את התהליך. הינו תלמיד הזקוק לחדות ולדיוק. עליו לקבל את המידע באופן מאורגן, שיטתי ומהיר. יחד עם זאת הוא זקוק למשובים חיוביים ומחזקים, הערכה וכבוד.
זקוק לגישה בוגרת ושוויונית. זקוק לאתגר כלשהו על-מנת להגיע לטווחי למידה גדולים יותר. לא בטוח שהוא קיבל זאת. כוכב התקשורת שלו, מרקורי, האחראי על החשיבה והלימוד נמצא במזל קשת המספר לנו על הצורך בחזון, במעוף ובמרחבים על-מנת להגיע לחשיבה מיטבית. לא בטוח שזה מה שקרה במערכת חינוך נוקשה ושיוויונית. מכאן נובעת המסקנה שקביעת גבולות והצרת אופקים לא היטיבה איתו במיוחד.
מה תביא לו שנת 2011? השעור הגדול של חייו בתקופה זו הוא אופן פעולתו בתקופה זו. השיעור הגדול של תקופה זו הינו עימות עם צדק ויושרה ולכן החיים מעמתים אותו עם נושאים אלה. הוא עלול למצוא את עצמו בלתי מתואם בין מה שאומר לבין מה שעושה, כאשר יהיה עסוק מאד בנושאי חומר ורכוש. בתקופה זו הוא עלול למצוא את עצמו נוטה לביים את חייו לפי הצרכים שלו ולכן ינסה חמצוא דרכים לכופף חוקים, הגדרות ותקנות לפי צרכיו.
כפי שציינתי לעיל, מספר השנה האישית שלו זהה למספר צורת הצגתו לעולם ולכן העולם בתקופה זו קונה את הרושם הזה ונותן לו את האופציה ואת הקרדיט. אם ייבחר לרמטכ"ל בסופו של דבר, למרות הסיכויים הקלושים לכך, הוא עלול למצוע עצמו באירועים בלתי צפויים העלולים "לנער" ולהלחיץ אותו. יכולים להיות אילו ארועים חיצוניים בהם עליו לקבל החלטה ברמת הלאומית ביטחונית או אירועים פנימיים בהם יצטרך לבחור ולקבל החלטות ברמה האישית. כל זה במצבי לחץ.
היות והבנו שהמיוד לתפקיד הרמטכ"ל הינו אדם לחיץ הפועל בתקופות לחץ בצורה אמוציונאלית תוך כדי שליפה מן המותן ולאו-דווקא כתוצאה מחשיבה רציונאלית, יצטרכו מקבלי ההחלטות לקבל החלטה האם הוא האדם הנכון במקום הנכון בזמן הנכון. |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה